Hae
Miia Suvi

Kulmien kestopigmentointi ja paranemisprosessi

Kestopigmentoin aiemmin microbleidatut kulmani vähän aikaa sitten (linkki edelliseen juttuun). Minun näkökulmastani kulmien pigmentointiprosessi alkoi jo puolitoista vuotta sitten, kun aiemmat pigmentit alkoivat olla niin haalistuneet ja muuttua punertaviksi. Niitä oli pakko paikkailla päivittäin. Aloin etsimään tekijää, jolle uskaltaisin mennä. Hyvän, luotettavan tekijän löytäminen oli kuitenkin todella haastavaa. Aiempien kokemusteni perusteella tahdoin varmistua, että sekä tekijän työn laatu että hänen käyttäjänsä pigmentit ovat parasta, mitä markkinoilla on tarjolla. Seurasin Susanna Pelkosen työtä koko tuon ajan hänen Instagram-tilinsä kautta ja reilu puoli vuotta sitten otin häneen ensimmäistä kertaa yhteyttä.

Swiss Color pigments

Minulle käytetyt Swiss Color -pigmentit: dark brown ja gold brown.

valitse turvallinen pigmentti

Viestiteltäessä Susanna kysyi minulta paitsi sen, mitä haluan uusilta kulmilta ja phaaaljon muuta jo ennen kuin tavattiin. Milloin kulmat on laitettu? Millä aineilla ja tekniikoilla? Lisäksi hän katsoi kuvista tilannettani, ennen kuin suositteli mitään. Hän kertoi myös hyvin tarkasti, miksi kyselee niin paljon: aiemmat värit ovat edelleen ihon alla ja vaikuttavat uuden värin pysyvyyteen. Minun kulmani kun on tuupattu täyteen rautaa, niin jännitysmomentti on, mahtuuko sinne vielä uutta pigmenttiä.

Susanna on Swiss Colorin kouluttaja. Swiss on pigmenttivalmistajista se, joka on oma-aloitteisesti jo vuosia valinnut ja tutkinut pigmenttiensä ainesosat hyvin tarkkaan. Yritys oli jo ennen EU:n pigmenttivallankumousta valmistajista edistyksellisin (EU:n lainsäädäntö muuttui vuoden 2022 alusta ja nyt pigmenteiltä vaaditaan testattua turvallisuutta).

Susanna kestopigmentoi

Susannan hellässä huomassa, tästä lähtee kestopigmentointi!

kaksi viikkoa ennen pigmentointia ja muutama rajoitus

Ennen kulmien laittamista ei saa vuorokauteen syödä särkylääkkeitä eikä kahteen viikkoon mitään verta ohentavaa, esimerkiksi kalaöljykapseleita. Jotkut lääkitykset (vaikkapa verta ohentava Marevan-lääkitys) estävät kulmien teon. Kulmia ei myöskään kannata laitattaa, jos on raskaana, imettää tai jos kulmien iho on huonossa kunnossa. Yleensäkin hormonien heittely haittaa väriaineen pysyvyyttä. Jos kulmissa on luomia, niiden päälle ei pigmentoida.

Kulmat heti laiton jälkeen. Niin skarpit!

millaiset kulmat sopivat minulle? värin ja mallin valinta

Pigmentointiin oli varattu aikaa kolmisen tuntia. Saavuin paikalle Rolling beauty-hoitolaan Helsingin Hermannissa ja pääsin makoilemaan Susannan hoitopöydälle. Se oli aseteltu kuin tatuoijan työpiste: kulmia tehtiin siitä kulmasta, mikä on tekijälle kaikista ergonomisin eli olin vähän pää toiselle puolelle kallellaan hoitopöydällä. Näin Susanna varmistuu, että hänen kätensä on aina vakaa ja lopputuloksesta tulee tarkka ja symmetrinen. Kaikki on tietenkin desinfioitua ja suojattua. Värin Susanna sekoitti kahdesta eri Swiss Colorin sävystä. Väri kaadetaan erilliseen astiaan, josta sitä sitten otetaan pigmentointilaitteen terään.

Ensin juttelimme, millaiset kulmat tahtoisin ja mitä EN tahdo. Susanna oli katsonut Instatililtäni nykyisiä kulmiani ammattilaisen silmillä ja kertoi huomanneensa, että ne ovat hieman epäsymmetriset: toinen on hieman toista alempana. Totta onkin, itse en vaan ollut asiaan kiinnittänyt huomiota (kulmani ovat varmaan aina olleet hieman epäsymmetriset ja kaksi eri bleidausta on vielä korostanut eroja).

Värin valitsimme yhdessä ja se oli juuri se, mitä Susanna alunperin ehdotti. Tahdoin vähän omia hiuksiani vaaleammat, viileän sävyiset ja mahdollisimman luonnolliset, mutta skarpit kulmat. Aiemmat, eivät täydellisen symmetriset bleidaukset myös rajoittivat kulmien mallin korjailua: toinen kulmani on aiemmin myös tehty pidemmäksi kuin toinen ja sitä ei oikein pysty uudella käsittelyllä muuttamaan. Hienosti Susanna silti sai sitäkin eroa häivytettyä.

On hurjaa, miten paljon vastuuta Susanna tekijänä joutui kantamaan noiden kahden, täysin eri tekijöiden tekemien pigmentointien takia ja miten paljon kaikkea hänen piti osata ottaa huomioon.

Kulmat heti laiton jälkeen. Punertava sävy tulee ihon läpi tihkuneesta verestä ja kudosnesteestä.

Kulmien hahmottelu ja pigmentointi

Susanna puhdisti kulmien alueen ja ryhtyi hahmottelemaan kulmia. Kulmien hahmottelu ennen pigmentointia on koko työn vaikein ja aikaavievin osuus. Ja siihen kannattaa käyttää niin paljon aikaa, että molemmat ovat tyytyväisiä. Susanna piirsi kulmien ulkorajat, joiden sisälle kulmat sitten pigmentoidaan. Hän myös siisti omia kulmakarvojani alueen ulkopuolelta. Sen sijaan, että olisi nyppinyt kulmia, hän vain leikkasi karvat pois steriilillä veitsellä, jottei vahingossakaan vahingoittaisi kulmakarvojen kasvua. Yksityiskohdat.

Susannan työvälineitä: kynä, viivotin ja kulmakarvojen siistimiseen tarkoitettu veitsi. ”En koskaan nypi asiakkaan kulmakarvoja, jotta en vain vahingoittaisi karvatuppia.”

Kulmia hahmoteltaessa nousin monta kertaa hoitopöydältä istumaan, jotta varmistuttiin kulmien asettuminen muutenkin kuin vaakatasossa ollessani. Susanna myös ehdotti kahta eri tyyli tehdä kulmien keskipäädyt. Päädyin hieman skarpimpaan malliin pyöreämmän sijaan.

Hyväksyttyäni mallin alkoi pyörivin liikkein lisätä ihoon väriä kestopigmentointilaitteella. Kulmien ääriviivoja ei missään vaiheessa piirretä pigmentillä, jotta vältyttäisiin sarjakuvamaiselta efektiltä. Sen sijaan väri levitetään kulmaan ”sisältä päin” pyörivin liikkein.

Kulmien hahmottelua

Kulmien hahmottelua: tahtoisinko pyöreämmän, pehmeämmän lookin (oikealla puolella) vai skarpimman muodon (vasemmalla).

Ensimmäinen värikerros tehdään ilman puudutetta ja kun väri on ensimmäisen kerran viety ihoon, laitetaan kulmiin puuduttavaa ainetta. Sitten väriä lisätään vielä toinen kerros. Ensimmäinen rundi tuntui vähän, mutta toista kierrosta en tuntenut ollenkaan. Sitten kulmat pyyhittiin ja Susanna antoi minulle peilin. Liikutuin, sillä kulmat olivat niin kauniit ja symmetriset. Sain sanottua vain, että ”vau, sä olet tosi lahjakas.”

Kun kulmat pigmentoidaan, ne näyttävät aluksi tosi tummilta. Kuitenkin väristä vain noin 30 % jää ihoon, kun iho paranee. Siksi ei kannata säikähtää, jos kulmat näyttävät hoitolassa tai kotona hullun tummilta. Heti laiton jälkeen kulmat ovat lisäksi hieman turvoksissa ja iho niiden ympärillä on vaaleampi puudutusaineen johdosta.

Kulmat kaksi päivää laittamisen jälkeen. Väriä on vielä runsaasti ja ihon paraneminen kesken. Silti näytti jo hyvältä!

HOITO-OHJEET: ei vettä, ei hankausta

Sain Susannalta kotihoito-ohjeet sekä suullisesti että paperilla. Ja hyvä, kun olivat paperillakin, kun olin niin uusien kulmien lumoissa, että puolet puheesta meni ohi aivon kulmien laittotilanteessa.

Kulmiin ei saanut koskea viikkoon ollenkaan. Ensimmäisen 2-3 päivää niitä voinut myöskään kastella. Tämän jälkeenkin hikoilua ja saunomista piti välttää tosiaan se viikko. Mukaani sain myös Swiss Color-hoitorasvan, jota käytin kerran. Sekin oli vain siltä varalta, että alkaisi kutittaa kovasti ja tekee mieli raapia. Silloin ennemmin rasvaa kuin raapii.

Noin viisi päivää kulmien laitosta kulmat alkoivat kuoria huomattavasti ja muuttuivat pystysuunnassa vähän kuin raidallisiksi. Noin viikko laitosta kulmat olivat kuorineet kokonaan, mutta olivat vielä hieman arat viikko-parikin tämän jälkeen. Kulmat vaalenivat laiton jälkeen noin kuukauden ajan. Tämä oli odotettavissa, sillä kulmia laittaessa Susanna näytti, miten kulmani oikein pullottavat joskus laitettua rautaoksidia. Vahvistus on varattu kaksi kuukautta laittopäivästä eli noin kuukauden päähän.

Reilut viisi päivää laittamisesta ja ylimääräisen värin kuoriutuminen. Pigmentoitua kohtaa suojaava rupi alkaa irrota.  Ps. tarvitsen kasvohoidon.

Mitä paranemisen aikana tapahtuu?

Käytännössä kestopigmentointi tarkoittaa sitä, että iho rikotaan ja sinne laitetaan väriainetta. Ihon pintaan nousee verta ja kudosnesteitä ja iho tuntuu kulmien alueella hyvinkin kireältä. Siksi paranemiselle pitää antaa aikaa ja prosessin edetä rauhassa. Väri on ensimmäisen viikon ajan todella tumma. Ensimmäisten päivien aikana, ennen kuin ylimääräinen väri kuorii pois, kulmat voivat näyttää jopa epäsymmetrisiltä. Näin myös minulla. Mutta kun iho parani kokonaan ja kiristykset hävisivät, asettuivat ne kauniisti ja säännöllisen näköisenä kehystämään kasvojani. Onneksi tiesin tämän etukäteen, muistan, miten panikoin ensimmäisellä kerralla microbleidaamisen jälkeen. Myös tässä korostuu tekijän ammattitaito: nyt näistä asioista ensimmäistä kertaa myös kerrottiin minulle.

Kulmat niiden laittopäivänä.

kestopigmentoinnin paraneminen päivätasolla

Heti laiton jälkeen kulmat näyttävät tosi skarpeilta ja ovat hieman turvoksissa. Toisena päivänä iho on jo huomattavasti kireämpi ja turvotus laskee. Ensimmäiset pari päivää kulmat ovat arat ja niitä ei tee mieli kauheasti liikutella, koska ihon pintaan kuivahtanut kudosneste tekee niistä kireän oloiset. Noin 4-5 päivän kohdalla ylimääräinen väri alkaa kuoria pois. Kuoriminen kestää 3-5 päivää. Kulmiin ei tehnyt mieli koskea ensimmäiseen pariin viikkoon. Ensimmäisen viikon jälkeen pesin kulmia vain vedellä ja muut kasvot sitten erikseen. Tuon parin viikon jälkeen alkoi tuntua siltä, että kulmia voi alkaa kohtelemaan kuin aiemminkin. Väri on haalistunut hieman ensimmäisen kuukauden ajan. Kaikki tämä on normaalia.

Nyt odottelen vahvistuskäyntiä, jossa kulmien mallia parannellaan entisestään ja paikataan tarvittaessa hailakammat kohdat. Mutta siis: takana kuukausi kulmameikitöntä elämää ja onhan se ihanan helppoa! Susanna tekee myös mm. silmien ja huulien kestorajauksia, ai kun houkuttelisi…

Nelisen päivää kulmien laitosta kulmat osoittavat merkkejä kuorimisesta. Kuorivien kohtien välistä näkyy jo kulmien lopullisempi väri.

Kertoilen erikseen vielä vahvistuksesta!

_______________

Seuraa meidän elämää myös InstassaFacebookissa tai lukaise edellinen postaus

 

5 kommenttia

  1. Tyylimurun Tiina kirjoitti:

    Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta. Itse aina mietiskelen tämäntyyppisiä ratkaisuja, mutta en uskalla. Tuntuu, että omat kulmat iän myötä vain haalistuvat ja ohenevat. Kulmistasi tuli todella kauniit ❤ vautsi!

    • miiasuvi kirjoitti:

      Kiitti! Sehän näissä on, että pitää tosi, tosi tarkkaan tietää kenelle menee. Oon kans tosi tyytyväinen, kiva kuulla että lipputulos muidenkin mielestä edustava. ❤️

  2. Irina kirjoitti:

    Itse olen uskaltanut toistaiseksi ottaa kerran Yumi eye lashes taivutushoidon ja oli siihen tosi tyytyväinen. Se oli ihana ja taitava kosmetologi ja hän varmaan tekisi myös hyvät kulmat. On juuri kouluttautunut siihen myös.

    • miiasuvi kirjoitti:

      Siis kulmien laminointi-tyyppistä? Se ois kans mielenkiintoinen kokeilla. Musta ihanaa, että nää pn pari vuotta nut kuosissa, mut oon kyl miettinyt kans tota yumia ripsiin.

  3. Viivi/ @viivus.ka kirjoitti:

    Kiitos kivasta postauksesta!?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *