Helppo ja nopea pinaatti-pestopasta
MisterChef teki männäviikolla tosi hyvää pestopastaa. Tässä ohje kaikessa yksinkertaisuudessaan
130 g pinaattia
1,5 dl oliiviöljyä
tuoretta basilikaa maun mukaan, alle ruukullinen kuitenkin
1 kynsi valkosipulia
reilu 1/2 dl pinjansiemeniä
30 g parmesaania
1/2 – 1 sitruunan kuori raastettuna
ripaus suolaa
Laita kaikki ainekset öljyä lukuunottamatta mortteliin (myös sauvasekottimella onnistuu vallan mainiosti) ja hienonna tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon öljyä niin, että pestosta muodostuu löysähkö, tasainen tahna.
Keitä pasta al denteksi ja sekoita pesto kuuman pastan joukkoon. Raasta parmesaania suoraan annoksen pinnalle ja syö saman tien. Nam! Pesto muuten säilyy myös pakastettuna ja pari päivää myös jääkaapissa. Ja sopii myös vaikkapa leipien päälle tai salaatin kastikkeeksi, jos sitä jää yli.