Hae
Miia Suvi

Helppo ja nopea pinaatti-pestopasta

MisterChef teki männäviikolla tosi hyvää pestopastaa. Tässä ohje kaikessa yksinkertaisuudessaan

130 g     pinaattia

1,5 dl     oliiviöljyä

tuoretta basilikaa maun mukaan, alle ruukullinen kuitenkin

1 kynsi     valkosipulia

reilu 1/2 dl     pinjansiemeniä

30 g      parmesaania

1/2 – 1     sitruunan kuori raastettuna

ripaus suolaa

Laita kaikki ainekset öljyä lukuunottamatta mortteliin (myös sauvasekottimella onnistuu vallan mainiosti) ja hienonna tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon öljyä niin, että pestosta muodostuu löysähkö, tasainen tahna.

Keitä pasta al denteksi ja sekoita pesto kuuman pastan joukkoon. Raasta parmesaania suoraan annoksen pinnalle ja syö saman tien. Nam! Pesto muuten säilyy myös pakastettuna ja pari päivää myös jääkaapissa. Ja sopii myös vaikkapa leipien päälle tai salaatin kastikkeeksi, jos sitä jää yli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *