Miten vaikeaa on hapanjuurileivonta?
Hapanjuurileivonnasta on puhuttu paljon jo ainakin viimeiset kolme vuotta ja moni miettii, miten vaikeaa on hapanjuurileivonta on. Meillä asuu Satu Koivistolta saatu leipäjuuri. Jossain vaiheessa lapsen syntymän jälkeen kuitenkin totesin, että minulla ei vaan ole tarpeeksi aivokapasiteettia hapanjuurileivontaan. Laitoin juuren kahdessa erässä pakkaseen. Viime päivinä olen miettinyt sitä paljon ja päättänyt, että yritän elvyttää sen pakkasesta. Saa nähdä onnistuuko.
Hapanjuurileivonta ei sinänsä ole erityisen vaikeaa, kun on hyvät ohjeet ja muistaa ruokkia juurta säännöllisesti. Mutta se vaatii hieman suunnitelmallisuutta ja kärsivällisyyttä.
Jos suunnittelet hapanjuurileivontaa, suosittelen aloittamaan sämpylöistä. Ne on paljon helpompi saada onnistumaan kuin kokonainen limppu. Itsekin aion taas aloittaa helpommasta. Satun blogista löytyy hyvät ohjeet, joita minäkin käytän.
Sämpylöiden kautta kohti tätä näkyä!
_________________
Seuraa Vuodenaitia myös Instassa tai Facebookissa
tai lukaise edellinen postaus