Hae
Miia Suvi

Milloin lapsen hiukset voi alkaa pesemään shampoolla?

Milloin aloittaa lapsen hiusten pesu shampoolla? Tai lähinnä, milloin lapsen hiukset voi alkaa pesemään shampoolla? Entä millaisilla tuotteilla? Pikkuihminen on nyt puolitoistavuotias ja tämä kysymys on mietityttänyt minua jo pidemmän aikaa, koska tuntuu, että pelkällä vedellä lapsen hiukset eivät enää puhdistu tarpeeksi.

Milloin lapsen hiukset voi alkaa pesemään shampoolla?

Miksei taaperon hiuksia ei pesisi vain vedellä?

Eilen aamulla annoin Pikkuihmiselle aamupalaksi leipää. Kun hän oli ensin syönyt siitä leivänpäälliset, kampasi hän lopulla leivällä hiuksensa.

Ja tämä ei todellakaan ole yksittäinen tapaus.

Muutenkin Pikkiksen hiukset vaikuttivat kärsineiltä: takaraivolle muodostui takku pesun jälkeen viimeistään seuraavien unien aikana. Hiukset olivat niin huonossa kunnossa, että ajattelin, että niitä pitäisi leikata ihan reilusti.

Milloin lapsen hiukset voi alkaa pestä shampoolla?

Sovittiin siis treffit Kauneudenverkkokauppa.fi:n myymälän kampaaja-Mirkan kanssa. Kauneudenverkkokauppa.fi on laajan valikoiman verkkokauppa sekä ammattilaisille että kuluttajille. Heillä on myös sympaattinen myymälätila Vallilassa Mäkelänkadulla. Kunhan korona helpottaa, liiketilaan muuttaa lisää kauneudenhoitoalan ammattilaisia ja siitä tulee lounaskahviloineen todellinen hemmottelukeidas. Jo nyt myymälän hyllyiltä löytyy valtava määrä laadukkaita tuotteita, joista suurin osa on luomua. Mirka on itse valinnut jokaisen tuotteen. Hän tuntee valikoiman todella hyvin ja osaa suositella tapauksen mukaan jokaiselle sopivat hiustenhoitotuotteet.

Kauneudenverkkokauppa.fi lapsen hiusten pesu

Alunperin ajatuksenani oli, että lapsen hiuksia leikattaisiin. Mirka alkoi sitten kuitenkin kyselemään, miten taaperon hiuksia pestään. Kerroin, että tähän asti olen pessyt hänen hiuksensa pelkällä vedellä, kun pelkään pestä atoopikkoa saippuoilla. Ja muutenkin ajattelin, että en tahtoisi, että hän ajautuu siihen samaan kierteeseen, mistä nyt monet yrittävät päästä eroon shampoottomalla elämällä. Mirka kuitenkin kertoi, että oikeilla tuotteilla hiusten kunto saadaan paranemaan. Eivätkä oikein valitut luomutuotteet ärsytä ihoa.

Atoopikko-lapsen hiusten pesu

Hiukset parempaan kuntoon laadukkailla tuotteilla

Kauneudenverkkokauppa.fi kivijalkamyymälän myymälävastaava Mirka kertoi, että kun hiukset pesee pelkällä vedellä, jäävät hiussuomut auki ja hiukset imevät itseensä likaa (pöly, ilmassa leijailevat saasteet ja tietty mitä muuta sinne nyt päätyy taaperon ja meidän aikuisten käsistä), tarttuvat toisiinsa ja avot, takkuja. Ja kun niitä takkuja sitten kampaa auki, hiukset katkeilevat, murtumalla katkenneet hiukset takertuvat toisiinsa entistäkin helpommin ja kierre on valmis.

Hoidoksi hän suositteli hiustenleikkauksen sijaan hellävaraista pesua ja hoitoa. Hankinkin tytölle Naturalmente-sarjan tuotteet:

Tyttö sai myös ikioman, ensimmäisen hiusharjansa. Tähän asti ollaan harjattu minun harjallani tai sitten sillä vauvaharjalla, joka oikeasti vaan silottaa hiusten pinnan.

Milloin lapsen hiukset voi pestä shampoolla`?

Hiustenhoidosta rituaali

Mirka ehdotti, että teemme hiusten pesusta pienen rituaalin äidin ja tyttären kesken. Hiusten pesu shampoolla ja huuhdottavan hiustenhoitoaineen laitto rauhassa, sitten hieman hiusvettä, hiusten selvitys ja lopuksi vielä tarvittesssa latvoihin seerumia.

Aika liikkistä oli jo illalla, kun esittelin lapselle hänen oman harjansa. Se oli tytölle niin iso juttu, että hän ei suostunut luopumaan siitä koko iltana ja meni harja kädessään myös nukkumaan. Minä sen sitten kalastelin sängystä, kun lapsi oli nukahtanut.

Me vanhemmat ihmistestataan kaikki lapsen tuotteet, myös nämä. SIIS IHAN vaan turvallisuussyistä (kihihii). Mies kokeili hoitoainetta ja oikein mainitsi asiasta erikseen, mikä on ennenkuulumatonta: tykkäsi kovasti. Minä kokeilin hoitoseerumia ja teki hyvää mun talvikuiville latvoille. Tytölle laitoin jo ensiavuksi takkuun hoitavaa hiusvettä ja sain sen selväksi saman tien. Ja tietysti kaikki nämä tuotteet siis sopivat myös aikuisille muutenkin.

Naturalmente-hiustenhoitottuotteet sopivat myös atoopikolle

Ammattilaisen vinkit hiusten pesuun ja kuivaukseen

Mirka kertoi, että hiukset saa sotkuun hyvin helposti myös väärällä hiustenpesutekniikalla (joka on se, millä itsekin olen aiemmin hiukseni pessyt): jos hiukset vanuttaa pesun aikana vaahdottamalla ne kaikki yhdeksi keoksi pään päälle, saa hiussuomut varmasti tarttumaan toisiinsa.

Shampoo tulisikin valella hiuksiin ylhäältä alas päin ja sitten hieroa vain sormenpäiden pienillä liikkeillä hiusten joukkoon ja vaahdottaa samalla hellävaroen. Näin hiukset eivät takkuunnu vaahdottamisen aikana.

Lapsen hiusten pesu shampoolla

Sama hellävaraisuus koskee kuivaamista: hiusten pörröttämistä ja hankausta tulisi välttää. Itselläni on luonnonmateriaalista tehty hiusturbaani, jonka laitan märkiin hiuksiin ja annan hiusten kuivua siellä, lopuksi sitten föönaan ne. Lapsen hiuksia meillä ei föönata, paitsi jos ovat märät vielä nukkumaan / ulos mennessä. Hänelle siis riittää pelkkä hiusvesi, hiusturbaani ja sen jälkeen harjaus + tarvittaessa seerumi.

Hiusten harjaamiseen Mirka antoi myös hyvän vinkin: pieni suihkaus hoitoainetta latvoihin ja aloita harjaaminen aina latvasta. Kun latvat ovat selvät, selvitä loput hiukset vähitellen ylempää ja ylempää.

Milloin lapsen hiukset voi alkaa pesemään shampoolla

Ensimmäiset hiustenpesut shampoolla

Kuten kaikki uudet asiat lapsen kanssa, hiusten shampoopesukin vaatii taaperon kanssa opettelua ja kärsivällisyyttä. Pieni ei vielä jaksa keskittyä pitkiä aikoja ja uudet jutut jännittävät muutenkin.

Olemme pesseet lapsen hiukset nyt kolme kertaa shampoolla. Ensimmäinen shampoopesu oli pienoinen katastrofi, sillä tyttö ei millään meinannut pysyä aloillaan senkään vertaa, että olisin saanut shampoon kunnolla vaahdotettua, huuhtomisesta puhumattakaan. Tämä siis, vaikka olin kuinka alustanut hommaa kertomalla, että nyt hän saa pestä hiuksensa samalla tavalla kuin äiti ja olin itse innoissani asiasta.

Toinen kerta oli jo helpompi, mies sai tytön hiukset pestyä ja huuhdeltua suht hyvin, mutta siitäkin oli rentouttavat rituaalit kaukana, ainakin miehen osalta :D.

Eilen pesimme tytön hiukset kolmatta kertaa ja nyt hän tuntui tajunneen homman jujun: hän jopa vaahdotti itse shampoon hiuksiinsa! Huuhdeltavaa hoitoainetta emme vielä ole kokeilleet, mutta se on seuraavan kerran homma, kun hiusten pesu nyt alkoi sujua. Silti, jo pelkällä shampoopesulla hiukset ovat alkaneet kiiltää kauniisti ja takkua ei muodostu läheskään yhtä helposti ja jos muodostuu, sen saa kammattua uudella harjalla hiusveden avulla auki ilman, että hiukset katkeilevat. Ihanaa oli myös nähdä tytön ilme, kun hän itse vaahdotti shampoon hiuksiinsa ja sitten huuhteli hiuksensa suihkun alla.

Kauneudenverkkokauppa.fi lapsen hiusten pesu

Arvonta Instagramissa!

Ja nyt vielä tosi upea juttu! Vuodenaidin Instagram-tilillä on nyt arvonta, jossa saan arpoa nämä neljä upeaa luomulaatuista hiustenhoitotuotetta Kauneudenverkkokauppa.fi:stä yhdelle onnelliselle. Arvontaan voi osallistua 1.2.2021 -postauksesta helmikuun 2021 ajan!

Ensimmäinen shampoopesu

_________________

Seuraa Vuodenaitia myös Instassa tai Facebookissa

tai lukaise edellinen postaus

3 kommenttia

  1. Kemikaalikammoinen kirjoitti:

    ”Eivätkä oikein valitut luomutuotteet ärsytä herkintäkään ihoa.”
    Yllä oleva lause sai minut hieraisemaan silmiäni.
    Lauseen kuuluisi olla ’eivätkä oikein valitut Tuotteet ärsytä herkintäkään ihoa.’
    Iholle (ja hiuksille) nimittäin on aivan sama tuleeko esimerkiksi säilöntäaineena käytetty sitruunahappo sitruunasta vai synteettisenä laboratoriosta, kemikaalit ovat kemikaaleja ja alkuperästään ja viljelytavastaan huolimatta ihan samaa tavaraa.

    Aivan toinen keskustelu sitten on, sisältävätkö ”luomu”shampoot hoitavampia ainesosia.
    Itse kemianteollisuudessa työskentelevänä olen pyrkinyt pitämään 4-vuotiaan lapseni niin kemikaalivapaana, ja vauva-ajan peppurasvaa ja luomujojobaöljyä, sekö vieläkin käytössä olevia aurinkovoidetta, saippuaa ja hammastahnaa lukuunottamatta siinä olenkin onnistunut

    • vuodenaiti kirjoitti:

      Sama, mahdollisimman vähäinen kemikaalikuorma on täälläkin tavoitteena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *