Hae
Miia Suvi

Paras pasta caprese

Paras pasta caprese

Pasta Caprese by MisterChef.

Minä: ”Miten tää tehdään?”
MisterChef: Tehdään erinomainen tomaattikastike ja sekoitetaan se pastaan.”
Minä: ”Miten se tomaattikastike tehdään?”
MisterChef: ”Googlaa.”
En googlannut ?. Näin hän sen teki.

Ainekset:
Sipuli
Valkosipulia maun mukaan
Öljyä
Tomaattipyrepurkki (se isompi, silti pienehkö säilyketölkki)
Pari purkkia kokonaisia tomaatteja liemessä
Kirsikkatomaattirasia
Mustapippuria
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 rkl balsamicoa
1 rkl viinietikkaa
Buffalomozzarellaa
Parmesaania

Sipulia ja valkosipulia kuullotetaan öljyssä. Lisätään tomaattipyre ja murska/kokonaiset tomaatit liemessä ja kirsikkatomaatteja. Mausteeksi maun mukaan mustapippuria. Lisätään joukkoon myös sokeri, balsamico ja viinietikka. Keitetään, kunnes osa nesteestä on haihtunut ja kastike tiivistynyt. Lisätään basilika valmiiseen kastikkeeseen ja haudutettu tomaattikastike sekoitetaan al denteksi keitettyyn pastaan, tässä käytetty pappardelle-pastaa (leveähkö nauhapasta). Päälle buffalomozzarellaa, parmesaania lastuina ja loput, halkaistut kirsikkatomaatit ja lisää tuoretta basilikaa. Halutessaan muuten myös kastikkeeseen voi laittaa hautumaan tuoreita tomaatteja säilöttyjen lisäksi.

Tästä tulee ihanan täyteläistä, silti raikasta. Koko pastan juju on se hienoinen makeuden ja happamuuden liitto, joka tulee tulee tomaattipyreen, balsamicon ja pienen sokerimäärän liitosta. Ihanaa! Pasta caprese syödään heti.

Siis kokonaan. ?

Oli hyvää!

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *