Hae
Miia Suvi
Kaupallinen yhteistyö

Kerrospukeutumisen abc

Kaupallinen yhteistyö: Tarttuva Design ja Weecos

Kysyin mun Lapista kotoisin olevalta kaverilta parhaat vinkit talvipukeutumiseen. Neuvo oli yksinkertainen: ”luonnonmateriaaleja kerroksittain.” Sillä ollaan sit menty. Tässä siis vanhan kunnon kerrospukeutumisen abc.

Tarttuva Design Linnut-paita Weecosilta

Ilmavat luonnonmateriaalit hengittävät, kerrosten välinen ilma lämmittää

Ja kerroksiahan voi sit laittaa just niin monta, kuin niitä tarvitsee. Pääasia on, että niiden väliin jää sopivasti ilmaa, jonka lämpö ei pääse haihtumaan joka kerta, kun liikahdat. Liian tiukkaan ladotut kerrokset eivät lämmitä samalla lailla, kun ilmava pukeutuminen. Tässä taas yksi syy siihen, miksi pidän reilummista vaatteista: hieman oversizen alle saa tarvittaessa laitettua lisää kerroksia. Pätee niin paitoihin kuin päällysvaatteisiin. (Toinen syy oversizen suosimiseen on se, ettei haittaa, vaikka paino vähän nousisi, vaatteet mahtuvat silti, hihi, mutta siitä toiste.)

 

KERROSTa jo ennen pakkasia

Helsingissä on -7 astetta ja tuulee mereltä. Näillä keleillä tällä vilukissalla on vaatteita neljässä kerroksessa. Tämän pirteän Tarttuva Design luomupuuvillaisen Linnut-paidan alla on ohut merinovillapaita, päällä itse tuunattu, pitkä villaneuletakki ja vielä pitkä toppis. Pipoa, kaulaliinaa ja kaverin tekemiä, kunnon huovutettuja lapasia unohtamatta. Näillä keleillä suht ohutpohjaiset maiharit alkaa olla liian kylmät, pitää etsiä näihin niiden omat karvapohjalliset.

Kun kelit olivat vielä plussan puolella olisin pukenut tämän saman kombon niin, että pitkän takin alla on vain punatulkkupaita (menee noin + 5 asti). Lähempänä pakkaskelejä olisin lisännyt mukaan lyhyen villatakin, jonka voi halutessaan jättää auki tai laittaa kiinni takin alle. Villatakit ovat kerrospukeutumisessa ihan parhaita: voit laittaa takin kiinni, jos tuulee, avata, jos tulee kuuma liikkuessa ja sitten taas sulkea, jos pitääkin olla aloillaan tai aurinko menee pilveen tms.

Kerrospukeutumisen abc: pitkä villatakki, merinoaluspaita ja hengittävä välikerros.

Mun lemppari lämmitin pitkien takkien alla on vetoketjullinen pohjepituinen villatakki, jossa on poolokaulus. Se oli alunperin mekko, jota mun ei tullut käytettyä. Lisäsin siihen itse kaksisuuntaisen vetoketjun (just se kaksisuuntaisuus on must, nyt tätä voi avata ja sulkea sen mukaan, mitä tarvitsee) ja nyt se on ollut kovassa käytössä jo pari vuotta.

Neutraalit välikerrokset ja sopivasti väriä arkeen

Näillä kerroksilla on lämmin ulkona ja kun menen sisälle, voin kuoria vaan pois kaksi päällimmäistä kerrosta ja silti näytän huolitellulta. Sisälläkin on tällä kombolla juuri sopivan lämmintä.

Olen neutraalien välikerrosten ystävä: mustaa ja lisää mustaa toimii aina, mutta puseroissa ja mekoissa mun mielestä on ihana irrotella värien kanssa! Varsinkin näin talviaikaan, kun tuntuu, että valoa ja väriä ei juurikaan luonnostaan ole. Pienet väripilkut piristää.

R/H Bobi coat mustana on talvipukeutumisen kulmakiviä.

Vastuulliset luonnonmateriaalit ovat turvallisia iholla

Tämä punatulkkupaita toimii materiaalienkin puolesta erinomaisesti kerrostamiseen: loistavasti aluspaidalla talvisin ja keväämmällä sitten ilman. Neulos on Orneuleen neulomaa, luomulaatuista GOTS-sertifioitua puuvillaa ja paita ommeltu Espoossa. Ei kutita eikä ärsytä ihoa, myrkytön ja turvallinen. Kotimaiset osaa. ??

Weecos kotimainen paita Tarttuva Design Linnut

Onko sulla jouluvillapaitoja, joita et sesongin jälkeen pidä? 

Nyt, kun joulupaidat on taas ”in”, niin tämä Tarttuvan paita on kerrankin KAUNIS vaihtoehto sellaiseksi. Sesonkivaate, jota voi pitää myös sesongin ulkopuolella on mun mielestä ainoa vaate, mikä kannattaa hankkia.

Talvipukeutumisessa monikäyttöisyys ja laatu ovat ne jutut. Ennemmin harvempia vaatteita ja laatua kuin 10 polyesterikerrosta. Muovi ei paljon lämmitä päälle puettuna vaikka kuinka kerrostaisi. Hiki kyllä voi tulla hetkeksi ja sitten vasta paleleekin. Villaa ja puuvillaa siis!

Tarttuvan tuotteita myy vastuullisen muodin kauppapaikka Weecos.

Tarttuva design Linnut-paita Weecos ja kerrospukeutumisen abc

_______________

Seuraa Vuodenaitia myös Instassa tai Facebookissa tai lukaise edellinen postaus

Kaupallinen yhteistyö: Tarttuva Design ja Weecos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *