Hae
Miia Suvi
Kaupallinen yhteistyö

Miten lapsen saa syömään enemmän vihanneksia?

Kaupallinen yhteistyö: Jungle Juice Bar

Olen yrittänyt syöttää lapselle enemmän kasviksia, vihanneksia ja hedelmiä (hän taitaisi syödä pelkkää juustoa ja pullaa, jos saisi itse valita). Ruokien kanssa kamppailen: lähes aina tarjolla on herneitä ja ujutan pinaattia milloin mihinkin ruokaan. Usein käy niin, että sitten jää koko ruoka syömättä, kun vihreä väri pilkistää jostain. Miten lapsen saa syömään enemmän vihanneksia?

Miten saada lapsi syömään enemmän vihanneksia

Kauppabanaani ja onnistunut pullaharhautus

Pikkikselle parhaiten uppoavat tuoreet marjat ja vaihtelevasti hedelmät. Päivästä on kiinni, mikä maistuu: joskus mandariini on ”helkkua”, joskus ”ällöttävää”. (Näin se sanavarasto kasvaa! ?)

Kaupassa aina tahtoisi jonkun pullan mukaansa, mutta suostun tosi harvoin. Sen sijaan nyt on otettu käyttöön ”kauppabanaani”. Kun mennään kauppaan, ostetaan ensimmäiseksi banaani, jota lapsi sitten mutustelee kauppareissun ajan. Vie huomion pois pullista ja mehuista ja tasoittaa verensokeria.

Vihreää ja keltaista - tuoretta ja hyvää!

Sitkeästi olen maistattanut myös vihreitä ihan vihannesmuodossaan. Syödä ei ole pakko, mutta maistaa kyllä.

Miten lapsen saa syömään enemmän vihanneksia?

Hassunhauskat vihannekset!

Kotona olen alkanut selittämään, että masu tykkää vihreistä ja hedelmistä ja kimittänyt ”masuäänellä”, että ”kiitos Pikkis, kun syötät minulle paprikaa!” ??? Tämä jopa toimii joskus! Ainakin niin, että maistaa.

Ilokseni hän selitti ruokapöydässä kimittävällä masuäänellä myös kylässä olleelle ikätoverilleen, että ”masu tykkää herneistä”. Ja molempia nauratti.

Hedelmäinen vihersmoothie

Parhaiten vihreät saa menemään raikkaassa smoothiessa. Mikään ei vedä vertoja aidolle Jungle Juice Barin smoothielle, joita lapsi on juonut vauvasta saakka kanssani. Meidän lemppari on Green frog inkivääri- tai avocadolisällä. Käydäänkin siellä usein asioidenhoitoreissuilla.


Mikä tahansa Junglen hedelmä- tai vihannespirtelö on hyvä energianlähde ja herkku ostosten tekemisen lomassa, paljon parempi kuin pullakahvit. Plus se on just meidän yhteinen juttu. ?

 

Vihersmoothie kotona

Teen smoothieita myös kotona, yleensä aamupalaksi. Silloin lisään joukkoon vähän kaurahiutaleita ja pähkinöitä (yleensä cashew), niin juomasta tulee vähän tuhdimpi. Pakkaseen olen laittanut annospusseihin lehtikaalia, omenaa, avocadoa ja vähän sitruunamehua. Sitten blenderiin joukkoon vielä pakastettua banaania, mustikoita ja/tai mansikoita, niin viheraamiainen on valmis. Makeutusta ei tarvitse, kun käyttää banskua. Myös kuivatut taatelit sopivat makeutukseen.

Miten lapsen saa syömään enemmän vihanneksia

Millä te saatte lapsen syömään vihreitä? Ja onko siellä lapsia, jotka ihan tykkää vihanneksista?

_______________

Seuraa meidän elämää myös InstassaFacebookissa tai lukaise edellinen postaus

Kaupallinen yhteistyö: Jungle Juice Bar

6 kommenttia

  1. Tanja for Takeoff kirjoitti:

    Hyvä idea tuo leikin kautta opettaminen, että on hauskaa, eikä pakottamalla pakoteta.
    Itsekin olin lapsena tosi huono syömään kasviksia ja vieläkin joudun muistuttelemaan itseäni niiden tärkeydestä.

    • miiasuvi kirjoitti:

      Hauska toi, että muistat. Itseasiassa mä muistan et joskus kysyin Äitiltä, et miksi se aina latoo kurkkua mun lauatasrlle. Muistisimpa, mitä vastasi… ?

  2. Viivi/ @viivus.ka kirjoitti:

    Kivoja kuvia?

  3. Tyylimurun Tiina kirjoitti:

    Hyvä idea! Kausittain mennyt, jossain vaiheessa upposi vihannekset paremmin, tällä hetkellä huonommin. Onneksi hedelmät ja marjat menee aina. Smoothie tuo kyllä kivaa vaihtelua näiden kaikkien syömiseen. Meillä aina ruokapöydässä tarjotaan vihanneksia, vaikka tiedän että esim lämpöiset ja pehmeät eivät kauheasti maistu. Mutta me vanhemmat syödään kaikkea. Jospa se tälleen esimerkin kautta joskus menisi perille ?

    • miiasuvi kirjoitti:

      Esimerkki best! Toi on niin totta. Ja sitkeesti pitää vaan yrittää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *